Grape Valley

De eerste bandformatie met leden vanaf het eerste uur was begin 2008 een feit en ging toen nog onder de naam “More”, en speelde onder andere nummers van the Red Hot Chilli Peppers, Dire Straits, Arctic Monkeys en U2.

Na ruim anderhalf jaar vertrokken de toenmalige bassist Dirk van kollemburg en zanger Jan van de Laar bij More. Medio 2011 werden er nieuwe leden aangetrokken waaronder Saskia van de Staak en Joost van de Wal, en ging de band in het najaar van 2011 verder onder de naam Grape Valley.

Later dat jaar werd de band aangevuld met Pianist Dirk van Erve. Sindsdien is Grape Valley lange tijd in 5-mans formatie verdergegaan, ondanks het verlaten van de band door de toenmalige zangeres Saskia van de Staak (2014) en Simone van den Berg (2015). In het voorjaar van 2015 sloot Marit Kolsters zich als nieuwe zangeres aan bij Grape Valley. Ten Slotte werd Yorick Willems (gitarist) in de zomer van 2015 als versterking toegevoegd aan de band.

Het repertoire heeft zich in 5 jaar tijd flink uitgebreid, en bevat onder meer nummers van Tina Turner, Elvis Presley, Fleetwood Mac, Foo Fighters, CCR, The Romantics, Aretha Franklin, en vele vele anderen. Ook worden er veel ‘One hit wonders’, medleys en Top 40 nummers gecovered!

In de loop van 2016 begon Grape Valley aan The Clash of the Coverbands Benelux! In deze competitie waar ruim 300 coverbands gekozen worden uit 1500 inschrijvingen, is Grape Valley momenteel tot op heden nog in de race, dankzij het 3x op een rij winnen van de 1e publieksprijs (public’s favourite award.) in de Finale van regio zuid Nederland staat Grape Valley op 23 Oktober 2016 samen met 7 andere bands in de 013 Tilburg!

www.grapevalley.nl

Grape Valley